Καλέστε μας: (+30) 6984.517.220

Στάδια Σχεδιασμού Κοσμημάτων

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"2611","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"390","width":"1170"}}]]

Σύλληψη ιδέας

Για να γίνει αντιληπτή η ιδέα, που πρόκειται να υλοποιήσουμε μαζί για την δημιουργία του δικού σας κοσμήματος, καλό θα ήταν να έχουμε στην διάθεσήμας οπτικό υλικό πχ. φωτογραφίες, σκίτσα... Στην εποχή μας, μέσω διαδικτύου μπορούμε να βρούμε άπειρο αριθμό εικόνων, είτε του αντικειμένου που μοιάζει με την ιδέα μας, είτε εικόνες που θα συμβάλουν στην τελική ιδέα. Tip: μαζέψτε εικόνες και ελάτε να τις μελετήσουμε μαζί.

Εάν το κόσμημά σας έχει έξτρα επενδύσεις, όπως πολύτιμους λίθους, σμάλτο η επιχρύσωμα κτλ, ενημερώστε μας από την αρχή, ώστε να τα εντάξουμε όλα τα επιθυμητά στη διαδικασία παραγωγής.

3D μοντελοποίηση

Το επόμενο στάδιο είναι μοντελοποίηση της ιδέας σε 3D ψηφιακό περιβάλλον. Tο τελικό 3D μοντέλο μπορεί να μας πάρει μερικές μέρες, αλλά πλέον από την ημέρα που ξεκινάμε το 3D, ακόμα και οι συνεννοήσεις μεταξύ των μελών της ομάδας μας, αλλά και με τον πελάτη, γίνονται πάνω σε ψηφιακή 3D εκδοχή του μοντέλου.

Εσείς, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μας ζητήσετε να δείτε σε τι στάδιο βρίσκεται το 3D μοντέλο για το δικό σας κόσμημα. Η προ-παρουσίαση γίνεται με την χρήση της σελίδας sketchfab.com όπως το παρακάτω κόσμημα.


STL αρχείο

Το STL αρχείο είναι μια κατανοητή μορφή 3D όγκου για 3D εκτυπωτή. Οπότε, το πρώτο προϊόν που μπορεί να παραλάβετε από το silverlab.gr είναι STL αρχείο του κοσμήματός σας. Η αποστολή γίνεται μέσω email. {3D παρουσίαση των κοσμημάτων για κατάλογους μπορεί να γίνει και πριν την ολοκλήρωση της παραγωγής, ...περισσότερα }

Εκτυπωμένο κερί

Εάν επιθυμείτε να εκτελεστεί η διαδικασία 3D εκτύπωσης από εμάς, τότε στα χέρια σας θα παραλάβετε έτοιμο 3D εκτυπωμένο κερί, είτε ρητίνη του μελλοντικού κοσμήματός σας. Παραδείγματα μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες.


[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"2612","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"390","width":"1170"}}]]


Πρώτο μεταλλικό αντίτυπο

Το προηγούμενο στάδιο του κοσμήματος, το κερί είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να σπάσει είτε να λιώσει, γι αυτό προτείνουμε (εάν είστε αργυροχρυσοχόος ) να παραλαμβάνετε τα αρχικά μοντέλα σας σε μέταλλο. Δηλαδή να το προωθήσουμε εμείς το κεράκι στο χυτήριο που εμπιστευόμαστε, έτσι ώστε εσείς να παραλάβετε στα χέρια σας έτοιμο μεταλλικό - ασημένιο, είτε χρυσό ακατέργαστο κομμάτι.

Τελευταία στάδια

Μετά το τελικό χυτήριο το ακατέργαστο κομμάτι μετάλλου, το πιάνει ο "άνθρωπος με τα χρυσά χέρια" για να κάνει τα "μαγικά" του και εσείς, αγαπητέ μας πελάτη, να αποκτήσετε το τελικό κομμάτι - έτοιμο να φορεθεί κόσμημα.


Ειδικά για τους συναδέλφους αργυροχρυσοχόους:
Μπορούμε να το πάμε ακόμα ένα στάδιο παραπάνω και να παραλάβετε πλέον έτοιμο λάστιχο του μελλοντικού κοσμήματός σας, εννοείται μαζί με το πρώτο μεταλλικό αντίτυπο.


Υπηρεσίες
Ενδεικτική Τιμή
Σχόλια
3D Model / STL File 50 Ευρώ βασική τιμή για όλα τα μοντέλα εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου το σχέδιο είναι υπερβολικά περίπλοκο
3D Εκτύπωση - κερί π.χ. 15 Ευρώ για το
μοντέλο πεταλούδας
η τελική τιμή υπολογίζετε με βάση το όγκο της εκτύπωσης από τελικό 3D μοντέλο το οποίο είναι απαραίτητο
Χυτήριο Μεταλλικό πρότυπο --- κόστος διαμορφώνετε σύμφωνα με τελικό βάρος του μετάλλου συν τιμή εργασίας χυτηρίου
Λάστιχο 25 Ευρώ ανά λάστιχο με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό κομματιών κοσμήματος μέσα
3D Παρουσίαση - render 30 Ευρώ κόστος ανά εικόνα φωτορεαλιστικής παρουσίασης κοσμήματος